top of page

Happening Now / Aktuális

Az egyesület tagjai nem kevés anyagi áldozatot is vállalnak, hiszen amellett, hogy a fellépő ruhákat, viseleteket mindenki saját maga finanszírozza, az egyesület önfenntartó módon működik. A szinte teljes egészében kezdő táncosokból alakult csoport, a heti egy alkalommal történő próbák mellett nyaranta edzőtáborozással fejleszti tudását. Egyre bővülő táncrepertoárjukkal számtalanszor színesítették a környékbeli rendezvények kulturális programjait, eseményeit. Több alkalommal szakmai jellegű megmérettetésen is sikerrel vettek részt.

Az egyesület önfenntartó módon működő szellemi műhely, alkotó közösség, ahol közel 30, 3-tól 16 éves korig, gyerekek és fiatalok részvételével énekléssel összekötött néptánc és népi játékok oktatása történik. A legfontosabb szempont számunkra, hogy az egyesület művészi tartalmi értéket képviseljen, a gyerekek érzelmi-értelmi fejlődését, szellemi gyarapodását szolgálja, mindezt a népi hagyományok szórakoztató, de mégis nevelő elsajátítása közben.

A Nádihegedű Népművészeti Műhely és vendégeik bemutatják

Szép kelet, szép nyugat,

szép napunk támadt

Utazzon velünk a Kárpátokon túli Moldvától a Kárpát-medence nyugati csücskéig, Göcsejig, érintve a magyarság lakta területeket, megidézve az év végi ünnepkör táncos-mulatós hangulatát meghímezve a karácsonyi hagyományok meghittségével.

CALGARY MAGYAR HÁZ

2017 december 23. 

Köszönjük a sikeres estét  Savanya

Eszternek és Istvánnak, a Calgary

Magyar Háznak, a Vadrózsának,

a Kálvin Magyar Református Egyháznak, a Bethlen TT-nak  és

a résztvevő kis és nagy táncosoknak, szereplőknek és szervező családoknak.

Békés karácsonyt és boldog új esztendőt kívánnak a szerkesztők, 

Fonalka Szilvia és Vadászi Elemér.

bottom of page